Hoe uit hoogbegaafdheid zich wanneer je volwassen bent? Ben je het zelf misschien ook? Hoe voed je als ouder je hoogbegaafde kind op? Hoe werk je samen met school? En wat kan en mag je verwachten van passend onderwijs?

 

Wat is het beste voor mijn hoogbegaafde kind?
Als ouder of verzorger sta je voor een uitdaging: je kind ervaart problemen in de klas, maar hoe weet je of dit misschien te maken heeft met hoogbegaafdheid? Of ook hooggevoeligheid? Is er een verband hiertussen? Hoe en waar laat je je kind het beste testen? En wat doen de leerkrachten van je kind vervolgens met die informatie?

Op zo’n moment heb je meer vragen dan antwoorden, en het allerbelangrijkste is natuurlijk: hoe bepaal je op basis van de kennis die je hebt wat het beste is voor je kind?

 

Ben ik zelf (ook) hoogbegaafd?
Als volwassene kom je in veel gevallen pas in aanraking met hoogbegaafdheid via je kind(eren). Of omdat je bijvoorbeeld om verschillende redenen vastloopt in in je (werk)omgeving. Je leest erover en opeens valt het kwartje: misschien ben je zelf (ook) hoogbegaafd. Maar wat kan je daar mee? Welke talenten heb je eigenlijk, en hoe kun je die in je dagelijkse leven en in je werk toepassen?

 

Voorafgaand aan alle vormen van begeleiding die ik je met Natuurlijke Uitdaging biedt, ga ik eerst met je in gesprek. Hierin bekijken we gezamenlijk welke vorm van begeleiding het meest passend is bij je hulpvraag.