PeersNatuurlijk

PeersNatuurlijk heeft momenteel twee groepen en is  gericht op meer- en hoogbegaafde kinderen. We bieden ervaringsleren in de buitenlucht. Het dagelijks leven laten de kinderen achter zich en ze komen even los van alles.

De werkvormen die we gebruiken zijn speels, energiek en avontuurlijk. De kinderen maken bijvoorbeeld: hutten, oefenen met het lopen op een slackline, maken vuur, koken, werken met zakmessen. Maar bovenal passen de kinderen eerder geleerde vaardigheden en gedrag toe en met steun van de begeleidende hulpverleners worden deze ingesleten en/of bijgeschaafd. PeersNatuurlijk is geen plusklas, maar een groep waarin ze de mogelijkheid krijgen gelijkgestemden te ontmoeten en hierin ruimte krijgen om zich te spiegelen, nieuw gedrag uit te proberen en uitdagingen aan te gaan. 

De groepen draaien eens in de drie weken en staan onder begeleiding van therapeuten/begeleiders Inge, Dieuwertje, Jacco en Nanda. Deze begeleiding is onder meer gebaseerd op mindset, Act4kids, positieve psychologie en habits of mind. Alle kinderen die deelnemen aan deze groepen, hebben begeleiding gehad van één van de begeleiders. Een bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur. 

We maken gebruik van twee ‘eilanden’ in de buurt van Schoonhoven en  in Dordrecht. Afhankelijk van het seizoen en de activiteiten die wij willen ondernemen, plannen we de locatie in (ouders maken vaak rij-afspraken met elkaar).

Lijkt dit je iets voor je kind? Laat het ons weten! Ook als je twijfelt: neem gerust contact op. Wij informeren je graag over onze werkwijze en de kosten.