Welke uitdagingen ervaar je als kind wanneer je hoogbegaafd bent? Hoe kan je op een natuurlijke, praktische manier je talenten inzetten én aansluiting vinden bij je klasgenoten? Hoe uit je je gevoelens erover en kun je gewoon genieten van je talenten? 

Ben je hoogbegaafd, dan ervaar je de wereld om je heen op je eigen, unieke wijze. Je denkwijze is anders en misschien merk je dat de mensen om je heen daardoor anders reageren op jou dan op je klasgenoten. Om aansluiting te vinden bij je klasgenoten pas je je soms aan om niet op te vallen. Het kan ook zijn dat je je gaat afzonderen, of juist de clown uit gaat hangen, of thuis en op school vaak straf krijgt. Ieder kind is anders en past zijn eigen copingstrategieën toe.

Sociale regels
Als talentvol kind loop je soms nog wel eens vast in sociale situaties. Het is best lastig om goed aan te voelen hoe je je moet gedragen naar anderen. Welke sociale regels zijn er? Hoe kan je je zo bewegen in een groep dat anderen positief op je reageren en je waarderen? En hoe kan je zien hoe anderen zich voelen?

Jezelf veilig voelen
Elk kind is wel eens ergens bang voor. Dat is heel normaal en in de meeste gevallen groei je er gewoon weer overheen. Maar soms blijf je heel lang bang of word je opnieuw angstig om dingen die je eerder normaal vond. Hoe zorg je dat je je niet angstig hoeft te voelen maar juist veilig, zodat je ook als je ouder bent lekker in je vel zit?

Unieke begeleiding
Thuis en op school geef ik je individuele begeleiding wanneer je bijvoorbeeld bent vastgelopen in de klas, of in je eigen leerproces. Ik geef je handvaten hoe je met je persoonlijke uitdagingen om kan gaan, zoals bijvoorbeeld hoe je kunt leren en plannen of hoe je kunt omgaan met teleurstellingen, faalangst, of de sociale omgangsregels. Ik kijk eerst naar wie je bent, en van daaruit help ik je verder. 

Voorafgaand aan alle vormen van begeleiding die ik je met Natuurlijke Uitdaging bied, ga ik eerst een gesprekje met je voeren. Hierin bekijken we samen welke vorm van begeleiding het meest passend is bij je hulpvraag.